Nordfyns Kommune logo, til forsiden

Endelig vedtagelse af Kommuneplantillæg nr. 8 og Lokalplan 2023-5, Solceller ved Skovby samt annoncering af §25 tilladelse til projektet

Kommunalbestyrelsen i Nordfyns Kommune har den 27. juni 2024 vedtaget ovennævnte planer endeligt. De endelige planer ledsages af en sammenfattende redegørelse. Der meddeles hermed tilladelse til projektet jf. miljøvurderingslovens §25.

Type
AfgørelseLokalplan
Klagefrist
12.09.2024

Område
5400 Bogense5471 Søndersø
Lagt online
15.08.2024

Formålet med planlægningen

På baggrund af en ansøgning fra virksomheden Better Energy har Nordfyns Kommune planlagt for et større teknisk anlæg i form af et solcelleanlæg vest for Skovby og nord for Ejlskov. Planlægningen har til formål at muliggøre det konkrete projekt.

Planområdet på ca. 96 ha er opdelt i to områder; et nord for Middelfartvej og et syd for Middelfartvej. Der er ca. 800 meter mellem de to områder. Begge områder er beliggende i landzone og består i dag af dyrkede marker.

Lokalplanen udlægger byggefelter for både solceller og teknikområder for et samlet areal på ca. 44,9 ha i den nordlige del og ca. 26,4 ha for den sydlige del.

Etableringen af projektet forudsætter et plangrundlag, som består af et kommuneplantillæg og en landzonelokalplan. Planerne er nu endeligt vedtaget af Kommunalbestyrelsen og offentliggøres hermed sammen med den sammenfattende redegørelse og en § 25 tilladelse til projektet.

Se eventuelt referatet og Kommunalbestyrelsens beslutning fra mødet den 27. juni 2024 på kommunens hjemmeside under: Menu – Dagsordener og referater – Nordfyns Kommunes dagsordensystem

Endelige planer

Læs her: Kommuneplantillæg nr. 8, Solceller ved Skovby med tilhørende sammenfattende redegørelse

Læs her: Lokalplan 2023-5, Solceller ved Skovby

De endelige planer kan ses via ovenstående link, via plandata.dk eller ved personlig henvendelse i Borgerservice på bibliotekerne i Bogense, Otterup og Søndersø.

Miljøvurdering af planlægningen

I forbindelse med planlægningen er der udarbejdet en miljøvurdering iht. Lov om miljøvurdering af planer og programmer.

Miljøvurderingen af planforslag er en miljørapport, mens miljøvurderingen af projektet er en miljøkonsekvensrapport. De to planer, miljørapporten og miljøkonsekvensrapporten, er samlet i én rapport. Dette giver god mening, da der er sammenfald mellem emnerne der miljøvurderes for henholdsvis plan og projekt. Miljøvurderingsrapporten var fremlagt i offentlig høring samtidigt med planforslagene.

I forbindelse med de endelige planer er der lavet en sammenfattende redegørelse, som beskriver hvordan miljøvurderingen og indkomne høringssvar er taget i betragtning. Den sammenfattende redegørelse indgår i kommuneplantillægget, se side 40 i dokumentet.

Retsvirkninger

Samtidig med denne annoncering træder følgende retsvirkninger i kraft:
Inden for lokalplanens område må der ikke retligt eller faktisk etableres forhold i strid med planens bestemmelser, medmindre der kan meddeles dispensation efter reglerne i Planlovens § 19.

Klagemulighed vedrørende kommunens afgørelse om endelige planer

Kommunens afgørelse om endelig vedtagelse af kommuneplantillægget og lokalplanen kan påklages til Planklagenævnet. Klagefristen er 4 uger fra datoen for denne annoncering.

Du klager via Klageportalen, som du finder på Planklagenævnets hjemmeside. Du logger på Klageportalen med MitID. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for Nordfyns Kommune via Klageportalen. Når du klager, skal du betale et gebyr på 900,- kr. for borgere og 1.800,- kr. for virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder.

I Klageportalen sendes din klage automatisk først til Nordfyns Kommune. Hvis Nordfyns Kommune fastholder afgørelsen, sender vi klagen videre til behandling i nævnet via Klageportalen. Du får besked om videresendelsen.

Planklagenævnet vil afvise din klage, hvis du sender den uden om Klageportalen, medmindre du forinden er blevet fritaget for brug af Klageportalen. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til Nordfyns Kommune. Vi videresender herefter din anmodning til nævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt du kan fritages. Du er meget velkommen til at ringe til os, hvis du har spørgsmål til hvorvidt du kan fritages.

Afgørelsen kan indbringes for domstolene inden 6 måneder fra annonceringsdatoen.

§ 25 tilladelse til projektet

Nordfyns Kommune annoncerer hermed tilladelse efter miljøvurderingslovens § 25 til opførelse og drift af solcelleanlæg ved Skovby. Tilladelsen sker på baggrund af gennemført miljøkonsekvensvurdering (VVM) af projektet, samt Nordfyns Kommunes vedtagelse den 27. juni 2024 Kommuneplantillæg nr. 8 og Lokalplan 2023-5, Solceller ved Skovby.

Læs her: § 25 tilladelse til projektet

Klagevejledning vedrørende kommunens § 25 tilladelse

Afgørelsen kan påklages til Miljø- og Fødevareklagenævnet af enhver med retlig interesse i sagens udfald samt landsdækkende foreninger og organisationer, der som formål har beskyttelsen af natur og miljø eller varetagelsen af væsentlige brugerinteresser inden for arealanvendelsen og har vedtægter eller love, som dokumenterer deres formål, og som repræsenterer mindst 100 medlemmer.

Hvis du ønsker at klage over denne afgørelse, kan du klage til Miljø- og Fødevareklagenævnet. Du klager via Klageportalen, som du finder på kpo.naevneneshus.dk, eller via link på borger.dk og virk.dk. Du logger på én af disse hjemmesider, som du plejer med MitID.

Klagen sendes gennem Klageportalen først til den myndighed, der har truffet den afgørelse, der klages over. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for myndigheden på Klageportalen. Når du klager, skal du betale et gebyr på 900,- kr. for almindelige borgere og 1.800,- kr. for virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder.

Klagefristen udløber 4 uger efter, at afgørelsen er meddelt. Er afgørelsen offentligt bekendtgjort, regnes klagefristen dog altid fra bekendtgørelsen. Hvis klagefristen udløber på en lørdag eller helligdag, forlænges klagefristen til den følgende hverdag.

Miljø- og Fødevareklagenævnet afviser klager, der kommer uden om Klageportalen, hvis der forinden ikke er ansøgt om og bevilliget ”fritagelse for brug af Klageportalen”. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til den myndighed, der har truffet afgørelse i den sag, du ønsker at klage over. Myndigheden videresender herefter din anmodning til Miljø- og Fødevareklagenævnet, som herefter træffer afgørelse om, hvorvidt din anmodning kan imødekommes.

Hvis afgørelsen ønskes prøvet ved domstolene, skal en sag anlægges inden 6 måneder regnet fra den offentlige annoncering eller inden 6 måneder efter Miljø- og Fødevareklagenævnet har truffet afgørelse i en eventuel klage over afgørelsen.

 

Alle dokumenterne, der linkes til, opfylder desværre ikke kravene til tilgængelighed iht. Europa-Parlamentets og Rådets direktiv (EU) 2016/2102 af 26. oktober 2016. Har du behov for at få læst dokumentet højt, så kontakt Nordfyns Kommune.

Kontakt Plan og Kultur

Plan & Kultur
Rådhuspladsen 2
5450 Otterup

Mandag

09.00-15.00

Tirsdag

09.00-15.00

Onsdag

09.00-15.00

Torsdag

09.00-17.00

Fredag

09.00-13.00