Tilladelsen er givet efter Planlovens § 35.
Tilladelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden 5 år.
Tilladelsen må ikke udnyttes, før klagefristen er udløbet. En rettidig klage har opsættende virkning, medmindre klagemyndigheden bestemmer andet.
Byggeriet må ikke påbegyndes, før der er givet byggetilladelse.
Offentliggørelse
Afgørelsen offentliggøres på kommunens hjemmeside www.nordfynskommune.dk den 8. juli 2021.
Ansøgningen
Der er ansøgt om tilladelse til at opføre en uisoleret hal på ejendommen. Hallen ønskes placeret hvor der i dag i forvejen er en udhusbygning på ejendommen. Denne vil i den forbindelse nedrives. Ansøger oplyser, at hallen skal anvendes til opbevaring af træpiller, biler, bygge materialer, traktor, redskaber osv. I forlængelse af hallen ønskes en overdækning på 49 m2.
Nedenfor er vist hallen samt overdækningens ønskede placering.

Hallen ønskes opført med et materiale- og farvevalg som vist på visualiseringen nedenfor.

Faktiske forhold
Ejendommen
Ejendommen ligger i landzone og er en beboelsesejendom med et matrikulært areal på 18.496 m2.
I henhold til kommunens byggesagsarkiv og BBR-registret, er der på ejendommen noteret følgende bygning:
-
Bygning 1: Fritliggende enfamiliehus, bebygget areal 142 m2
-
Bygning 2: Udhus, bebygget areal, 99 m2
-
Bygning 3: Udhus, bebygget areal, 96 m2
Planforhold
Ejendommen ligger inden for følgende udpegninger i Nordfyns Kommuneplan 2017-2029:
- Skovrejsningsområde
- Nitratfølsomt indvindingsområde
- Område med særlige drikkevandsinteresser
Det er vurderet, at udpegningerne ikke er relevante i forhold til det ansøgte.
Forandringer i det åbne land skal afvejes, så de sker i respekt for de enkelte områders karakter og kvalitet. Så vidt det er muligt, skal de enkelte landskabers værdier beskyttes eller udvikles. Generelt skal ny bebyggelse og anlæg samt udbygning af eksisterende bebyggelser og anlæg ske under hensyn til landskabet.
Besigtigelse og orientering
Kommunen har ikke besigtiget ejendommen.
Ansøgningen har været sendt i naboorientering hos din nabo i perioden 22. juni 2021 til den 5. juli 2021.
Din nabo har meldt tilbage, at hun ingen bemærkninger har til det ansøgte.
Begrundelse for afgørelsen
Nordfyns Kommune har vurderet, at der kan gives landzonetilladelse til det ansøgte. Nedenfor er kommunens samlede vurdering.
Det er Nordfyns Kommunes vurdering, at den kolde hallen samt overdækning kan opføres på den ansøgte placering, da bygningen placeres i tilknytning til ejendommens øvrige bebyggelse og da den placeres, hvor der på en del af arealet allerede i dag ligger en udhusbygning, der nedrives inden opførelse af det ansøgte. Kommunen vurderer, at ejendommen har en størrelse, der kan bære en kold hal af den ansøgte størrelse.
Kommunen vurderer, at udbygningen således visuelt er tilpasset omgivelserne og ikke er i strid med kommuneplanens udpegninger.
Herudover er der i behandlingen lagt vægt på, at det ansøgte ikke tilsidesætter de hensyn, som kommunen skal varetage efter planloven. Herunder de landskabelige hensyn samt hensynet til naboerne.
Natura 2000 og bilag IV-arter
Kommunen skal ifølge bekendtgørelse om internationale beskyttelsesområder vurdere om det, der gives landzonetilladelse til, kan påvirke internationale beskyttelsesområder væsentligt. I den konkrete sag er nærmeste Natura2000 område ca. 4,9 km mod øst. Det er Nordfyns Kommunes vurdering, at det ansøgte ikke kan påvirke dette Natura 2000-område væsentligt.
Kommunen skal også ifølge bekendtgørelsen vurdere, om det ansøgte vil beskadige eller ødelægge yngle-, rasteområder eller plantearter, som er optaget i habitatdirektivets bilag IV. Det vurderes, at det ansøgte ikke vil have negative konsekvenser for arter omfattet af EF-habitatdirektivets bilag IV.
Retsregler
Nordfyns Kommune har truffet afgørelse efter planlovens § 35.
Planlov
Planloven, lovbekendtgørelse nr. 1157 af 1. juli 2020, og senere ændringer
Kommuneplan 2017-29 for Nordfyns Kommune.
Klagevejledning
Afgørelsen kan inden 4 uger fra offentliggørelsen påklages af enhver med retlig interesse i afgørelsen samt af landsdækkende foreninger og organisationer, der som hovedformål har at beskytte natur og miljø eller varetager væsentlige brugerinteresser inden for arealanvendelsen.
Hvis klagefristen udløber en lørdag eller en helligdag, forlænges fristen til den følgende hverdag.
Klage til Planklagenævnet indgives ved anvendelse af digital selvbetjening. Du klager via Klageportalen, der findes på Nævnenes Hus' hjemmeside. Du logger på, ligesom du plejer, typisk med NEM-ID. Klagen sendes gennem Klageportalen til den myndighed, der har truffet afgørelsen. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for myndigheden i Klageportalen.
Når du klager, skal du betale et gebyr, som for privatpersoner er på 900 kr. og for virksomheder, foreninger og offentlige myndigheder på 1.800 kr. Betaling af klagegebyr sker ved elektronisk overførsel til Planklagenævnet via Klageportalen.
Planklagenævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, som ikke er indgivet ved digital selvbetjening. Nævnet kan undlade at afvise en klage, som ikke er indgivet ved digital selvbetjening, hvis der foreligger særlige forhold, der gør, at klager ikke må forventes at kunne anvende digital selvbetjening.
Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til Nordfyns Kommune, teknisk@nordfynskommune.dk. Kommunen videresender herefter anmodningen til Planklagenævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt din anmodning kan imødekommes.
Afgørelsen kan indbringes for domstolene inden 6 måneder fra offentliggørelsen.