Formålet med planlægningen
Med planlægningen ønsker Nordfyns Kommune at muliggøre etableringen af Bogense Kystdiger, som er et større teknisk anlæg for klimatilpasning, som skal beskytte Bogense og tilgrænsende lavtliggende kystarealer mod oversvømmelser.
Planlægningen omfatter et areal på ca. 18 ha langs en ca. 7 km lang kyststrækning i og omkring Bogense.
Etableringen af projektet forudsætter et plangrundlag, som består af et kommuneplantillæg og en lokalplan. Planerne og den sammenfattende redegørelse er nu endeligt vedtaget af Kommunalbestyrelsen og offentliggøres hermed.
Se eventuelt referatet fra Kommunalbestyrelsens møde den 25. januar 2024 på kommunens hjemmeside under: Menu – Dagsordener og referater – Nordfyns Kommunes dagsordensystem.
Endelige planer
Læs her: Kommuneplantillæg nr. 7, Bogense Kystdiger
Læs her: Lokalplan 2023-4, Bogense Kystdiger
De endelige planer kan ses via ovenstående link, via plandata.dk eller ved personlig henvendelse i Borgerservice på bibliotekerne i Bogense, Otterup og Søndersø.
Miljøvurdering
I forbindelse med planlægningen er der udarbejdet en miljøvurdering iht. Lov om miljøvurdering af planer og programmer.
Miljøvurderingen af planforslag er en miljørapport, mens miljøvurderingen af projektet er en miljøkonsekvensrapport. De to planer, miljørapporten og miljøkonsekvensrapporten, er samlet i én rapport. Dette giver god mening, da der er sammenfald mellem emnerne der miljøvurderes for henholdsvis plan og projekt. Miljørapporten var fremlagt i offentlig høring samtidigt med planforslagene.
I forbindelse med de endelige planer er der lavet en sammenfattende redegørelse, som beskriver hvordan miljøvurderingen og indkomne høringssvar er taget i betragtning.
Læs her: Sammenfattende redegørelse
Retsvirkninger
Samtidig med denne annoncering træder følgende retsvirkninger i kraft: Inden for lokalplanens område må der ikke retligt eller faktisk etableres forhold i strid med planens bestemmelser, medmindre der kan meddeles dispensation efter reglerne i Planlovens § 19.
Klagemulighed
Kommunens afgørelse om endelig vedtagelse af kommuneplantillægget og lokalplanen kan påklages til Planklagenævnet. Klagefristen er 4 uger fra datoen for denne annoncering.
Du klager via Planklagenævnet, som du finder på Planklagenævnets hjemmeside. Du logger på Klageportalen med MitID. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for Nordfyns Kommune via Klageportalen. Når du klager, skal du betale et gebyr på 900,- kr. for borgere og 1.800,- kr. for virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder.
I Klageportalen sendes din klage automatisk først til Nordfyns Kommune. Hvis Nordfyns Kommune fastholder afgørelsen, sender vi klagen videre til behandling i nævnet via Klageportalen. Du får besked om videresendelsen.
Planklagenævnet vil afvise din klage, hvis du sender den uden om Klageportalen, medmindre du forinden er blevet fritaget for brug af Klageportalen. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til Nordfyns Kommune. Vi videresender herefter din anmodning til nævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt du kan fritages. Du er meget velkommen til at ringe til os, hvis du har spørgsmål til hvorvidt du kan fritages.
Afgørelsen kan indbringes for domstolene inden 6 måneder fra annonceringsdatoen.
Dokumenterne, der linkes til, opfylder desværre ikke kravene til tilgængelighed iht. Europa-Parlamentets og Rådets direktiv (EU) 2016/2102 af 26. oktober 2016. Har du behov for at få læst dokumentet højt, så kontakt Nordfyns Kommune.
Kontakt Plan og Kultur
Rådhuspladsen 2
5450 Otterup
Mandag | 09.00-15.00 |
Tirsdag | 09.00-15.00 |
Onsdag | 09.00-15.00 |
Torsdag | 09.00-17.00 |
Fredag | 09.00-13.00 |